maandag 4 april 2011

It is going better and better


Deze week ben ik iedere dag een half uur eerder opgestaan omdat ik graag meer tijd wilde hebben voor de voorbereiding. Het moest gewoon simpelweg betert. De  problemen met de eitjes wilde ik niet meer. Ook wilde ik routine in het systeem krijgen. Als dat allemaal lukt, verwen ik mezelf weer met een halfuurtje meer slaap per dag.

Na drie dagen kreeg ik mijn zelf vertrouwen weer terug. Het ging beter maar nog niet perfect. Begrijp me goed. Ik ben een perfectionist alles moet gewoon meer dan top zijn. De eitjes zijn op het moment beter dan top. Maar omdat ik me daar zoveel op focus gaat de concentratie van andere werkzaamheden wat minder. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld een bruinbrood iets te lang in de oven gedaan. Waardoor het een echt BRUIN brood werd. Net iets te ver en weer niet perfect. Ik ging naar de chef om het te controleren hij zei ‘this is way to far geoffrey. Start again and don’t burn it otherwise we must fire you’.  ‘Oui chef’ was mijn antwoord en ik begon opnieuw.  Ik zette drie keukenwekkers om de tijd maar niet te vergeten. Na vier minuten ging de eerste wekker, een seconde later de tweede en ook de derde. Het leek wel kermis in deze drie sterrenkeuken. Maar uiteindelijk was het brood PERFECT.
In mijn weekend ging ik naar London. Een van mijn beste vrienden was daar samen met zijn moeder. We deden wat de meeste toeristen doen. En dat was The London  Eye. Volgens mij het grootste reuzenrad van Europa. Zo hadden we een mooi zicht over kosmopolitische stad. Ook bezochten we Picadilly Circus, een straat vol met theaters, billboards en grote schermen. Daarna liepen we door naar een curryhouse. Het favoriete eten van mijn maat. Na wat mimosa’s en butterchicken gingen we door naar Chinatown.

Dinsdags moest ik weer werken. Wat achteraf een succesvolle dag was. En de volgende dag had ik weer een vrije dag. Op naar London want mijn maat was daar nog steeds. Ik ontmoeten hem weer op Picadilly Circus. Op naar zijn hotel en daarna zouden we een hapje eten bij een Perzisch restaurant. Na een tijdje zoeken kwamen we daar aan. Maar we zagen voor het restaurant al wat mensen op de stoep staan. We lachten en maakten grapjes dat die mensen daar misschien wel in de rij stonden te wachten. Toen wij ook voor het restaurant stonden realiseerde wij ons dat deze mensen ook echt in de rij stonden te wachten en binnen was het stampend vol. Toen gingen we naar de overkant van de straat naar een Libanees restaurant. Ik at een soort van pita gevuld met lamsgehakt. En daarna ging ik over op een soort ragout, gemaakt van yoghurt en lamsvlees en tortilla’s, een smakelijk gerecht!
Terug op het werk moest ik vier dagen achter elkaar werken. Ik ging er keihard voor. De eerste dag was ik iets te laat voor het service en kon ik mijn gecarameliseerde en gepofte spelt niet af krijgen. Die carameliseren wij in een suiker die gevonden werd in een paddenstoel. De suiker word krokanter dan andere suikers en smaakt minder zoet. We gebruiken het bij een side-dish bij de duif.
Onder het service maak ik alleen gebruik van de pincet van Koppert Cress. Vanaf dag 1 was iedereen jaloers op dit coole attribuut.  Ik heb Eric Miete van Koppert Cress gevraagd om er een aantal op te sturen.  

Ook hadden we een Nederlandse tafel. De Patron van de Hoornse Kogge en van Restaurant Vis. Ook begreep ik dat er chefs van de Bokkedoorns aanwezig waren. Achteraf kreeg ik een facebook berichtje dat ze elk gerecht top vonden. Hiervoor doe ik het allemaal.
Toen ik eenmaal aan het lunchen was zat ik naast twee stagiares. Door de drukte had ik het niet eens door, maar ze waren Nederlands en Belgisch en werkte bij het Gebaar in Antwerpen van chef Roger van Damme. Een van de chefs heeft in 2007 de zilveren mossel gewonnen. Wij deden dat in 2008.
De vierde en laatste dag was het zwaarst. De klok ging een uur vooruit en ik verloor dus een uur. Ik had deze nacht maar 3 uurtjes geslapen. Maar gelukkig bestaan er op deze wereld middelen om de dag dan een stuk aangenamer te maken. Zo gebruik ik de Phillips wake-up light, energie gevende shampoo, Niveau Q10, energie shots, dextro energie en Lucozade sport. Na een super goeie lunch dronken we een biertje in Heston’s pub Hinds Head. Na het tweede biertje ging bij mij het licht uit. Ik fietste naar huis en ben gelijk mijn bed in gedoken (het was 7 uur).  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten